DASI va desenvolupar per a Pangaea el mòdul Laboratori del programari DASI Clinic, per a gestionar totes les proves i rutines, que es creen de manera dinàmica, així com per al control de reactius i lots, registrant la traçabilitat del procés.

Dades clau del projecte (febrer 2012)
Any de posada en marxa de l’aplicació: 2009
Núm. d’usuaris: 10 en laboratori, 5 en consultes.
Perfil dels usuaris: analistes i tècnics de laboratori, oncòlegs, administratius.
Núm. pacients atesos amb l’aplicació: aprox.4.000
Núm. proves registrades en el sistema: 2.500 anuals
Núm. mostres tractades: 650/any (35% per a diagnòstic clínic, 65% per a r+D)
www.pangaeabiotech.com

Pangaea Biotech, situada en l’Institut Universitari USP Dexeus de Barcelona, ofereix tractament personalitzat a pacients amb càncer. Per a això compta amb un modern laboratori de 380 m², el primer de farmacogenètica a Espanya a rebre l’acreditació per la norma internacional ISO 15189:2007 (www.enac.es, núm. 750/LE15156), per a l’estudi genètic de pacients amb càncer a través de l’anàlisi de mutacions concretes o l’expressió de determinats gens. En 2010 va realitzar més de 5.000 proves genètiques i més de 2.000 avaluacions patològiques en les mostres tumorals.

“L’aplicació és de gran ajuda en la gestió diària, ens minimitza els errors en les rutines i proves.”

Susana Benlloch, Cap de Laboratori de Pangaea Biotech.

Què va motivar desenvolupar aquesta aplicació?
Necessitàvem un sistema que ens ajudés a organitzar els registres que es generen en el laboratori i que ens facilités la seva gestió sota el nostre Sistema de Gestió de Qualitat, i en el mercat no trobem cap solució informàtica adequada. Amb DASI treballem en aquesta solució fins a arribar a una aplicació que organitza tots els nostres registres i ens permet treballar d’una forma absolutament sistematitzada.

Quines funcionalitats destaquen en l’aplicació?
Al marge del registre detallat de proves i mostres, i de la generació d’informes, l’aplicació marca amb exactitud la traçabilitat de les mostres, la qual cosa ens permet realitzar una recerca exhaustiva de les causes de les no conformitats, i ens dona informació detallada de les persones, els equips i els reactius utilitzats a cada moment. D’altra banda, l’aplicació és de
enorme ajuda en la gestió d’incidències i, per exemple, ens avisa de dates de caducitat de reactius, essencial per a preservar la qualitat de les mostres i l’exactitud els resultats. També destaca el registre i la localització dels proveïdors autoritzats per a cada material que utilitzem.

La solució ha agilitzat també els processos administratius?

Sí, desenvolupem en el seu moment la connexió amb el programari d’Història Clínica, també de DASI, i que s’utilitza en les Consultes de l’Institut Oncològic Dr. Rosell, amb les quals estem vinculats. D’aquesta manera, els doctors poden realitzar la petició directament sobre l’aplicació, sense usar paper, i al seu torn ells poden consultar directament els resultats i l’informe en l’ordinador. La comunicació és així més simple i més ràpida.

Com valora l’atenció rebuda de DASI?

Quant al servei, és excel·lent. Qualsevol incidència és resolta amb molta promptitud, i el diàleg és sempre molt fluid per a millorar l’aplicació. El que més ens està costant és millorar la velocitat de l’aplicació en els moments en què diversos usuaris estan connectats. Això no ens impedeix continuar treballant amb normalitat, però és sens dubte la millora que signaríem per a poder afirmar que és òptima.

Gestiona online la teva clínica o consultori mèdic

Amb Dasi eClinic gestiona la teva consulta o clínica a temps real i des de qualsevol dispositiu.

Descobreix com Dasi eClinic
pot ajudar-te

Solicitud recibida, gracias.
Hay un error.